Akademie a Pilates

Závody pro jarní část závodní sezóny 2018 skončily a je proto čas věnovat se regeneraci organizmu, jak na to jdeme v Akademii se dozvíte v následujícím článku.

Konec června a hlavně první prázdninový měsíc červenec je ideální prostor, proto aby si namožená těla našich závodnic odpočinula.
Možností jak regenerovat je celá řada, v závodní sezóně využíváme převážně prostory s wellness zařízením, nejčastěji saunu, vířivku a bazén. Relaxační zónu využívají naše závodnice v prostorách tréninkového zázemí IˇM FIT wellness a fitness. Mezi naše oblíbené patří také různé sportovní masáže a naše nejstarší závodnice pravidelně navštěvují fyzioterapeutku, která se hlavně zaměřuje na kontrolu svalových dysbalancí, uvolňuje nejrůznější kloubní blokace a pracuje se správným dýchaním našich závodnice.

Další skvělou metodou je Pilates, které celkově zlepšuje funkci pohybového aparátu, aktivně se podílí na rozvíjení flexibility těla, síly a klade důraz na správné dýchání. Cvičení je zaměřeno na kompletní posílení svalů celého těla, převážně pak na svaly pánevního dna, svaly břišní a zádové. Aktivace a posílené hlubokého stabilizačního systému vytváří oporu pro páteř a tím je páteř méně namáhána.

V Pilates pohybu je kladen důraz na postupná rozvoj a uvědomění si pohybu. Preciznost provedení je u metody Pilates velice podstatným bodem, nepatrné odchylky od správného provedení nemusí přinést očekávaný benefit. Oproti sportovnímu aerobiku se metoda Pilated cvičí zcela pomalu a v klidném rytmu vašeho dechu. Zároveň závodnice zují závodní boty, což je velice prospěšné pro jejich chodidla a kotníky.

Pilates vždy cvičíme v pilatesové studiu Pilatesbody v ulici Na Václavce.
PILATESBODY

Facebook komentáře